torstai 5. heinäkuuta 2012

Sähkötupakka, salaliitot, ja kiina.

Sähkötupakan laillisuustilanne on jatkuvasti vaakalaudalla, miksi? -siksi koska sitä vastustavat tahot on isoja pelaajat, ja isoilla pelaajilla on isot motiivit, ja ennen kaikkea isot rahat taskussa.

Sähkötupakka-ala ovat tosi pieni verrattuna tupakka- ja lääketeollisuuteen, joilla molemmilla on lonkerot syvällä globaalin päätöksenteon avainpaikoissa. Lobbaajat ja poliitikot, ja ns. asiantuntijat ovat ostettavissa aina, aivan kuten ilmastonlämpenemisessäkin nähtiin. Joskus kyseessä on samat tyypit ja niiden mielikuva-firmat. Kuvio menee niin että vähän väliä laitetaan keltaiseen lehdistöön uutisankkoja, joilla yleensä lietsotaan pelkoa jostain uudesta asiasta, ja sitten perään asiantuntijoita tekemään lausuntoja jotka perustuvat näihin uutisankkoihin. Hyvät lukijat, näin historiaa kirjoitetaan. Historia tuntee useita tapauksia, esim. väärennettyjä uutiskuvia jotka päätyvät lopulta osaksi virallista totuutta, en edes ole mikään salaliittoteoreetikko, mutta viimeaikaiset tapahtumat pistävät kyllä koetukselle. Harmillista.

Sähkötupakka aiheuttaa vapautumista tupakasta, se on sen käyttötarkoitus. Tätä ei lakiteknisistä syistä saa sanoa tupakan lopettamiseksi, mutta britit ja jenkit ovatkin muuttaneet linjansa niin että puhuvat nyt vaihtoehdosta tupakoinnille. Edes terveyttä ei uskalleta käyttää myyntiperusteena, kun tutkimuksia sähkötupakan ainesosien vauikutuksesta sisäänhenitettynä on vasta 60 vuoden ajalta. Kuinka kauan pitää vielä tutkia ennen kuin vanha virsi "kun ei ole tutkittu tarpeeksi" loppuu? varmasti kyseessä ei ole aito tieteellinen mielipide, vaan tyypillinen juttu jota toistetaan kunnes se muuttuu totuudeksi. On nimittäin tutkittu.

Ja se toinen juttu oli se että ei muka tiedetä mitä sähkötupakka sisältää. Tottakai tiedetään, se sisältää niitä aineita mitä sisällysluettelossa sanotaan. Jos näin ei ole, sähkötupakkafirma on vakavissa vaikeuksissa niin monen viranomaisen kanssa että huh huh. Arviolta n. 60% maailman kaikesta sähkötupakkanesteestä tehdään Dekang:in tehtaalla kiinassa, ja jos mennään ihan raaka-aine-tasolle, sähkötupakan nesteen pääainesosat (PG, VG, PEG, jne...) tuotetaan 99% "Dow chemicals" -firman tehtaissa. Siitä seuraava askel kohti aineiden alkulähdettä menee varmasti jo yksittäisten öljyjalostamoiden kautta öljykentille asti. Kyseessä on siis samanlainen tuotantoketju kuin kaiken muunkin tavaran kanssa. Nykyään tuntuu että aivan kaikki mahdollinen on tehty kiinassa, ja kaikki on muovia, eli öljystä tehtyä. Tervetuloa järkyttävään nykyaikaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti